Zoetzure saus

Super snelle en verrassend lekkere zoetzure saus

Ken je ze, van die dagen dat je gewoon iets snels en makkelijks op tafel wilt zetten? Soms heb je gewoon even geen tijd of zin om uitgebreid te koken. Dan is het toch heerlijk als je van die recepten achter de hand hebt waar je op terug kunt vallen, en waarvan je weet dat je ze lekker vindt. Dit is zo’n recept waarbij je in een mum van tijd iets feestelijks van je maaltijd kunt maken. Ik zorg dat mijn vriezer altijd wel gevuld is met een lading kleine gehaktballetjes (bij voorkeur van kipgehakt), garnalen en wilde vissoorten (bij voorkeur geen zalm en tonijn). En uiteraard heb ik altijd voldoende eieren op voorraad. Stuk voor stuk vormen ze een perfecte combinatie met deze zoetzure saus.

Ik gebruik tegenwoordig eigenlijk alleen nog maar mijn Instant Pot om kip te bereiden. De slowcookfunctie gebruik ik niet heel vaak, maar de hoge druk functie daarentegen bijna dagelijks. Wat ik het ideale vind, is dat je kip rechtstreeks vanuit de vriezer in de Instant Pot kunt doen en binnen een mum van tijd heb je perfect malse kip. Kippendij is het aller makkelijkst, dat valt na 12 minuten hoge druk uit elkaar van geluk.

Deze saus heb je binnen vijf minuten op tafel. Gebruik je vis, garnalen of gehaktballetjes (die je al eerder bereid hebt), dan warm/gaar je dit gewoon in de saus even mee. Geen zin in vlees of vis, maak dan een lekkere omelet gevuld met groenten en serveer met deze zoetzure saus. Als bijgerecht kun je denken aan bloemkoolrijst, roerbak komkommer (echt een aanrader!), bami van courgette, wortellinten, of je favoriete roerbakgroenten. Of wat dacht je van kort gestoomde broccoli met sugarsnaps? Mmmm

Zoetzure saus
 
Super eenvoudig te maken deze overheerlijke zoetzure saus. Lekker bij vis, gevogelte, vlees, omelet, groente, schaaldieren
Auteur:
Ingrediënten
  • 1 teen knoflook
  • 30 ml water
  • 45 ml ongezoete ketchup (deze bijvoorbeeld)
  • 30 ml coconut aminos
  • ¼ theel. gemberpoeder
Garnering
  • verse chili peper
  • lente ui
Bereidingswijze
  1. Pel de knoflook. Plet het teentje en hak zo fijn mogelijk
  2. Breng water met knoflook zachtjes aan de kook
  3. Voeg ketchup, coconut aminos en gemberpoeder toe.
  4. Laat zachtjes doorwarmen
  5. Serveer over je favoriete stukje vlees, vis, gevogelte, omelet of roerbakgroente
  6. Garneer met lente ui en chilipeperringetjes

 

Biscuit
Heerlijke zoete broodjes

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.