2-ingrediënten pizza

Een pizzabodem op basis van twee ingrediënten, makkelijker kan bijna niet. Het was zelfs mijn bedoeling om een pizzabodem te maken van één ingrediënt, maar dat gaf niet het resultaat wat ik wilde. Mijzelf kennende ga ik daar waarschijnlijk nog wel een poging toe wagen, maar deze twee-ingrediënten-bodem ga ik ook zeker vaker maken.

 

Gek genoeg ben ik nooit een liefhebber van pizza geweest. Helemaal de bodem hoefde van mij niet. En als het beleg van de pizza dan ook nog bijna alleen maar uit draderige kaasslierten bestond, dan had ik echt liever wat anders. Toch vind ik het concept van een bodem belegd met iets lekkers wel heel aantrekkelijk; het zelfde idee als een toastje met kaas of een broodje met beleg, maar dan met heel veel beleg.

Tegenwoordig maak ik wel af en toe een pizza waarvan de bodem gewoon uit gehakt bestaat, en met beleg kan je natuurlijk alle kanten op. Net als bij deze pizza. In dit recept heb ik gekozen voor pesto, saucijs en pompoen, maar wat dacht je van bijvoorbeeld:

  • Zalm, avocado, dille en een paar druppels citroensap
  • Artisjokharten, olijven en “zure-room
  • Niet-tomatensaus, broccoli en verse basilicum
  • Carbonarasaus
  • Gebakken paddenstoelen, knoflook en rucola
  • Gegrilde perzik met bacon en ui
  • “Humus”, kipfilet, champignons, knoflook
  • Garnalen, mango, guacamole en koriander

Je kunt er voor kiezen de pizza af te bakken met de ingrediënten of gewoon te beleggen zo op te eten. Zo lust ik zelfs pizza.

Pizza

2-ingrediënten pizzabodem
 
Graanvrij, zuivelvrij, glutenvrij, notenvrij, nachtschadevrij
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 2 groene bakbananen
  • 2 flinke eetlepels kokosolie
  • snufje zout (optioneel)
  • ½ theelepel knoflookgranulaat (of poeder) (optioneel)
  • ½ theelepel Italiaanse kruiden (optioneel)
  • ca. 300 gram pompoen
  • 3 saucijsjes (bijvoorbeeld kip, kalkoen, lam of rund)
  • 3 handen vol verse peterselie en/of basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • snufje zeezout
  • extra basilicum om te garneren
Bereidingswijze
  1. Verwijder de schil van de bakbananen en snijd de bakbanaan in stukken.
  2. Pureer in een keukenmachine de bakbanaan met de kokosolie tot een dik deeg (geen probleem als het deeg wat korrelig is, zolang met maar fijne korreltjes zijn).
  3. Voeg eventueel optionele ingrediënten toe en meng door het deeg.
  4. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en spreid het deeg in twee cirkels gelijk uit (bij mij hadden de pizza's een doorsnee van ca. 16 cm en ca. 0,5 cm dik).
  5. Verwarm de oven voor op 175ºC.
  6. Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd in stukken.
  7. Leg de pompoenstukken rondom de pizzabodems op de bakplaat. Plaats de bakplaat met de pizza's en pompoenstukjes in de voorverwarmde oven. Bak ca. 20 minuten.
  8. Meng ondertussen in een blender de kruiden, olijfolie en zout tot een grove pesto.
  9. Druk het vlees uit de saucijsjes en brokkel het vlees in grote klonten in een pan. Giet een klein laagje water bij het vlees. Breng aan de kook en zet dan het vuur laag. Roer voorzichtig om het vlees niet te klein te laten worden. Laat het vlees in 3 - 5 minuten zachtjes garen. Giet het vlees af.
  10. Draai na 20 minuten de pizzabodems heel voorzichtig om en hussel de pompoenstukjes. Bak de bodems nog ca. 15 minuten tot ze stevig zijn. Haal de pizza's en pompoenstukjes uit de oven (oven nog niet uitzetten).
  11. Verdeel de pesto over de pizza's en vervolgens de pompoen en saucijs.
  12. Plaats de pizza's terug in de oven en bak nog ca. 5 - 7 minuten tot het beleg warm is.
  13. Verdeel ter garnering wat losse basilicum blaadjes over de pizza.

 

Pandan kokos rijst
Barbecue-saus [nachtschadevrij, paleo]

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.