Aanleiding voor dit blog

Al een tijdje ben ik aan het twijfelen hoe ik moet beginnen met een blog, of eigenlijk waar ik moet beginnen. En dan heb ik het niet over hoe het er uit moet zien, maar vooral over waar het allemaal mee begonnen is en wat ik jullie wil vertellen. Dus vandaag maar eens een eerste aanzet. Ik vind het wel spannend hoor.

Laat ik beginnen met de reden voor dit blog…

Jarenlang heb ik te maken gehad met allerlei gezondheidsklachten, elke keer kwam er wel iets nieuws bij of kwamen oude klachten net een beetje vervelender terug. Ik weet niet eens hoeveel artsen, therapeuten, specialisten en andere kundige mensen ik gezien heb, maar meestal stond ik na een paar minuten, soms na een groot aantal vervelende onderzoeken, weer buiten zonder een stap verder te zijn. Vaak kreeg ik te horen dat het waarschijnlijk psychisch was; stress. Daar kwamen de therapeuten dan in beeld, maar die vonden eigenlijk dat er niet veel aan de hand was, hoewel ik één keer heel veel moeite heb moeten doen om te bewijzen dat ik geen anorexia had, en praat dat maar eens uit de hoofd van een psycholoog die ervan overtuigd is.

Maar goed, ondertussen was ik wel zomaar 15 kg afgevallen zonder dat ik dat wilde, had ik enorme last van hypoglycemie, at ik 9 maaltijden per dag, kreeg steeds vaker hele heftige migraine-aanvallen, was altijd moe, had regelmatig aanvallen van ernstige duizeligheid, kreeg allerlei allergieën, … en zo kan ik nog wel even doorgaan. Mijn hele functioneren ging eronder lijden. Ik was alleen maar bezig te overleven, van migraine-aanval naar migraine-aanval.

Zowel in het reguliere als het aanvullende medische circuit heb ik veel hulp gezocht; ik ben op hele strikte diëten geweest, heb allerlei profylaxis geslikt, allerlei sporten gedaan, ademhalingsoefeningen, zeer uiteenlopende therapieën en behandelingen, … maar na 15 jaar kwakkelen zat ik ziek thuis, ik kon niet meer, mijn lichaam was helemaal op. Mijn vertrouwen in artsen was ook gedaald tot beneden het vriespunt, maar ik bleef er van overtuigd dat er een oorzaak en hopelijk een oplossing moest zijn voor mijn klachten. Dus besloot ik zelf te gaan studeren.

Na 12 jaar in de financiële wereld gewerkt te hebben, besloot ik het roer om te gooien (niet dat ik heel veel keuze had, want normaal functioneren zat er niet meer in). En wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb… er is een hele nieuwe wereld voor me opengegaan en het aller mooiste, ik ben aan het opknappen en door mijn studie weet ik waar het fout is gegaan en hoe ik het moet oplossen. Het is niet even een pilletje en dan is alles goed, het heeft meer voeten in de aarde, maar ik merk zo duidelijk de resultaten. Ik krijg langzaam mijn leven terug en dat wil ik graag met jullie delen.

Meer dan alleen voeding
Lekker in je vel


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.