bananenwrapWraps hebben iets, geen idee waarom, ik vind rolletjes gewoon leuk. Heb jij dat ook? Pannenkoeken of wraps rol ik het liefst op, dat is toch waar ze voor gemaakt zijn 😉 ?! Het ziet er meteen zo feestelijk uit. En is naar mijn idee ook nog makkelijker te eten. Ik vond het vroeger al leuk om mijn eigen tortilla wrap te mogen vullen met allerlei hartige ingrediënten die in schaaltjes op tafel stonden. En dan maar proberen om er zo veel mogelijk in te passen…

Nog steeds in de ban van de mogelijkheden die bakbananen bieden als meelvervanger, heb ik een wrap gemaakt van bakbanaan en gewone banaan. Een verrassend bananengerecht met specerijen die helemaal bij het najaar passen en elk hun unieke positieve eigenschappen bezitten:

Banaan bevat tryptofaan, een aminozuur waaruit o.a. serotonine en melatonine gevormd worden

Bakbanaan is een rijke bron van resistent zetmeel, een vorm van voedingsvezels die voeding vormt voor de goede bacteriën in onze darmen (vooral in afgekoelde vorm)

Kokosolie staat o.a. bekend om z’n antivirale, antibacteriële en schimmelwerende kwaliteiten.

Gember biedt rust in de spijsvertering en bevat pijnstillende componenten

Kruidnagel werkt verwarmend en beschikt over anti-inflammatoire eigenschappen

Ceylon kaneel kan ondersteuning bieden bij het stabiliseren van de bloedsuiker.

Heerlijk af en toe zo’n verwennerij, en dan nog zonder schuldgevoel ook. Ik heb er deze keer kort gestoofde peren bij geserveerd en de wrap gevuld met (koude) vanillepudding.

Volgende keer wil ik hem vullen met chocopasta en wat hazelnoten.

Bananenwrap
 
Auteur:
Type: Dessert of ontbijt
Ingrediënten
  • 1 bakbanaan
  • 1 banaan
  • 1 eetlepel arrowroot of 1 theelepel gelatinepoeder (Great Lakes)
  • 1 eetlepel kokosolie of roomboter
  • 1 à 2 theelepels verse gember, fijn geraspt
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje kruidnagelpoeder (optioneel)
Bereidingswijze
  1. Pureer alle ingrediënten in een blender of met de staafmixer tot een glad beslag. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en giet het beslag op het bakpapier.
  2. Strijk het beslag uit tot een dunne egale laag (ca. 3 mm dik).
  3. Verwarm de oven voor op 175 graden en bak de wrap ca. 25 minuten in het midden van de oven.
  4. Laat de wrap afkoelen op het bakpapier en laat vervolgens enkele uren opstijven in de koelkast. Trek dan pas voorzichtig het bakpapier los.
  5. Beleg de wrap naar wens en rol op (of niet 😉 )

bananenwrap1

Boerenkoolstamppot
Paleo ravioli

Door Marjolijn

3 gedachte over “Bananenwrap”
  1. Een heerlijk recept! Ik heb de wrap gegeten met sinaasappelcustard. Lekker hoor.
    Mijn wrap was wel wat hard geworden aan de zijkanten (te dun uitgesmeerd) wat me meteen op het idee bracht om eens een keer “koekjes” te maken. Ik vond het persoonlijk heerlijk om op te knabbelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.