Bloggen

Ik moet nog even wennen aan het bloggen hoor. Veel blogs worden dagelijks bijgewerkt en eerlijk gezegd is het ook mijn plan regelmatig nieuwe informatie te plaatsen, maar het is toch moeilijker dan ik dacht.
Er is zo veel wat ik wil delen, dat ik vaak begin met schrijven, maar na een paar zinnen vraag ik me al af hoe ik het ooit allemaal kan verwoorden. En dan zinkt de moed me een beetje in de schoenen. Maar goed, vandaag heb ik me voorgenomen dat er in ieder geval een nieuw berichtje komt.

Het is niet mijn intentie om in deze blog mensen, meningen of instanties aan te vallen. Mijn insteek is het delen van mijn ervaringen en wat ik geleerd heb. Voor mij zijn opeens heel veel dingen duidelijk geworden en heb ik eindelijk antwoorden op vragen waar ik al heel lang mee rondloop. Eerlijk gezegd ben ik wel door een fase gegaan dat ik boos en gefrustreerd was omdat ik niet snapte waarom de informatie die ik leerde niet algemeen bekend was. Dan had ik waarschijnlijk niet zo ziek hoeven worden. Maar weet je, ik denk dat de enige manier om verder te komen in een maatschappij waar de zorgkosten buiten proportie stijgen is dat we de handen in één slaan en gezamenlijk naar oplossingen gaan kijken. Ook al verschillen de inzichten tussen de disciplines en medische richtingen, uiteindelijk hoop ik dat het doel is een gezonde samenleving te creëren d.m.v. preventie en, indien nodig, interventie.

De reden dat ik me zo aangetrokken voel tot orthomoleculaire geneeskunde is dat het wetenschappelijk onderbouwd is door reguliere onderzoeken en dat het verder gaat dan het bestrijden van symptomen, maar kijkt naar achterliggende verstoringen die op allerlei vlakken kunnen liggen. Er is ongelofelijk veel informatie en ik weet nog bij lange na niet zo veel als ik zou willen weten, maar ik kijk er naar uit elke dag meer te leren en daardoor ook steeds meer mensen te kunnen helpen en inspireren op weg naar een betere gezondheid.

Passie voor koken
Meer dan alleen voeding

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.