Carbonara fans opgelet

Traditioneel wordt de van oorsprong Italiaanse carbonarasaus bereid met ingrediënten als spek, kaas en ei. In veel recepten wordt er ook room aan toegevoegd. Al met al een saus die nogal zwaar op de maag kan liggen. Carbonarasaus wordt over het algemeen geserveerd met pasta. Dit gerecht is zeer populair door de rijke smaken en de eenvoud van de bereiding. Redenen genoeg om met een oersponkelijk alternatief te komen voor pasta carbonara.

Dit is echt één van mijn lievelingsmaaltijden:

carbonara

Carbonarasaus op roerbak pastinaak’rijst’

Pasta is uitstekend te vervangen door allerlei eenvoudige alternatieven. Kies dus lekker voor dit recept het pasta alternatief waar je zin in hebt, wat in het seizoen is, of wat je toevallig nog in huis hebt.

Carbonarasaus
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 1 flinke theelepel kokosolie of roomboter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 80 gram biologische chorizo, in kleine stukjes gesneden
  • 250 gram paddenstoelen, schoongemaakt en in stukken
  • snufje paprikapoeder
  • 2 porties pasta-alternatieven naar keus (bijvoorbeeld bloemkoolroosjes of courgetti)
  • 1 rijpe avocado
  • 50 ml extra vierge olijfolie
  • handje verse peterselie, fijngehakt
Bereidingswijze
  1. Kook de eieren enkele minuten tot ze zacht gekookt zijn. Laat ze vervolgens afkoelen in koud water.
  2. Verwarm een hapjespan en smelt hierin de kokosolie en voeg de gesnipperde ui toe. Bak de ui op zacht vuur tot deze licht glazig is.
  3. Voeg vervolgens de knoflook, chorizo, paddenstoelen en paprikapoeder toe en roer alles door elkaar.
  4. Doe een deksel op de pan en laat het gerecht zachtjes garen, ca. 5 - 10 min. Roer af en toe even door.
  5. Stoom ondertussen de gekozen groente (pasta alternatief) beetgaar boven een laagje water. Zorg er voor dat de groente niet te zacht wordt. (bloemkoolroosjes ca. 10 minuten boven of in een klein laagje kokend water).
  6. Pureer ondertussen met de staafmixer de gekookte eieren met de avocado, olijfolie en peterselie tot een gladde saus.
  7. Roer de avocadosaus door het chorizomengsel en warm de saus nog even een beetje mee (hoeft zeker niet te koken).
  8. Schep er al laatste de gestoomde groente door of serveer de saus over de groente.
  9. Serveer eventueel met wat extra peterselie en een scheut olijfolie.

carbonara1

Carbonarasaus op roerbak pastinaak’rijst’

Chocopasta
Saus voor over de...

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.