Receptenruil – Chocolade mousse

chocsin01

Wat kan ik er van genieten om in kookboeken te bladeren, de mooie foto’s te bekijken en nieuwe ideeën op te doen. Internet biedt gelukkig tegenwoordig ook een schat aan recepten, er zijn nog zo veel bijzondere gerechten die ik wil gaan proberen. Ik vind het daarom erg leuk om samen met een aantal andere foodbloggers mee te doen aan dit leuke initiatief: een receptenruil. Eén keer per maand gaan we allemaal een recept van één van de andere bloggers bereiden en hierover op ons eigen blog onze ervaringen schrijven.

receptenruil-groen

Deze eerste keer mag ik een recept kiezen van Leo goes Paleo. Zo veel lekkere recepten, het was nog moeilijk om een keus te maken. Het is uiteindelijk de chocolade mousse geworden (hoewel ik moet toegeven dat nu in de keuken het paleo stoofvlees volgens recept van Leo goes Paleo ook staat te pruttelen. Het begint al lekker te ruiken hier…).

Chocosin02

Maar nu meer over de chocolade mousse; een combinatie van sinaasappel en chocola, wat wil je nog meer. Deze chocolade mousse is snel en eenvoudig te bereiden, lekker puur en nog gezond ook. Het recept is voor 4 kleine porties, ik heb het gehalveerd voor één grote portie. In plaats van 1 sinaasappel heb ik twee mandarijnen gebruikt, want die roken zo lekker toen ik ze kocht. De honing heb ik uiteindelijk niet eens toegevoegd, ik vond het zonder honing al helemaal perfect (ik heb wel iets minder cacao genomen). Ter decoratie heb ik wat zest van de mandarijnen gebruikt.

chocsin03

Mijn conclusie: Deze chocolade mousse is een feestje om te eten en te serveren. Ideaal voor een luxe nagerecht als je gasten hebt, of om lekker helemaal zelf op te eten als ontbijt bijvoorbeeld. Bedankt voor dit heerlijke recept, Leonie!

Chocolade mousse
 
Auteur:
Personen: 2 - 4
Ingrediënten
  • 2 rijpe avocado’s
  • sap van 2 middelgrote sinaasappelen
  • 4 eetlepels cacaopoeder
  • 1 eetlepel honing (optioneel, ik vind het zelf veel te zoet om nog honing toe te voegen)
  • takje verse munt, blaadjes in dunne reepjes gesneden
  • vers rood fruit voor erbij
Bereidingswijze
  1. Snijd de avocado’s in tweeën en ontpit ze.
  2. Schep het vruchtvlees eruit en doe dit samen met het sap van de uitgeperste sinaasappelen en het cacaopoeder in een hoge kom.
  3. Pureer het geheel met de staafmixer. Zorg dat alles goed gemengd is.
  4. Roer evt. wat honing door de mousse en proef, wanneer je nog iets van avocado proeft doe dan nog een halve eetlepel honing erbij en roer goed door.
  5. Als je het lekker vindt roer je de reepjes munt erdoor, anders garneer je alleen de mousse ermee.
  6. Zet even (een uurtje) in de koelkast, gekoeld is het net iets lekkerder en de smaken hebben dan goed in kunnen trekken.
  7. Serveer het met vers rood fruit

Aan de receptenruil doen de volgende bloggers mee! Kijk ook eens in de keuken van:  Barbara EetCave-aEet goed voel je goedEet PaleoGe-zonderKinderen kunnen prima anders etenLeo goes PaleoOerkracht Voedingsadvies

Kastanje cruesli
Mango-garnalen salade

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.