Zo’n zin in chocolade

Ken je dat plotselinge gevoel…? Opeens is het er, en het enige waar je nog aan kunt denken is: Ik wil NU chocola. Na enig zoek- en speurwerk in de keukenkastjes blijkt er van chocolade geen spoor. We hebben immers alleen gezonde voeding in huis, toch 😉 ?

Niets kan die lekkere trek dan stillen, want we willen gewoon chocola.

Nou zijn er natuurlijk chocoladerepen verkrijgbaar die redelijk vrij zijn van ongezonde ingrediënten, maar daar betaal je dan ook meteen behoorlijk voor. Zelf chocolade maken is natuurlijk ook super leuk, maar dat is meteen weer een klusje. En dat terwijl je NU chocolade wil.

Vandaag had ik zo’n moment, ik wilde chocolade! Verbazingwekkend hoe creatief je kunt zijn als je iets echt graag wilt en maar beperkte mogelijkheden hebt.

Hierbij mijn oplossing voor een dringend chocoladeverlangen:

Prak 1/2 banaan met 1 eetlepel cacao (bij voorkeur rauwe cacao) en 2 flinke eetlepels geraspte kokos. Roer goed door en klaar is je chocolade 😀 .

Natuurlijk kun je variëren met de hoeveelheden van de ingrediënten. Deze versie eet je met een lepeltje, maar als je iets meer kokos toevoegt, kun je er bijvoorbeeld balletjes van maken (als je zo lang kunt wachten tenminste).

Choco smakelijk!

Abrikozen - zoete aardappel muffin
Rabarber cobbler


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.