Chocoladecake

Gisteren hebben Monique, van Sanalifestyle, en ik alweer de tweede workshop gegeven in onze nieuwe reeks kookworkshops. We hadden, net als de vorige keer, een super enthousiaste groep fijnproevers te gast. Het thema van de kookworkshop was “Lente tapas”, om de eerste dag van de lente te vieren. Voor de ontvangst had ik een chocoladecake gemaakt. Deze viel zo goed in de smaak dat ik iedereen moest beloven het recept vandaag op mijn blog te plaatsen.

2014-03-21 10.11.14De lente is, wat mij betreft, het seizoen bij uitstek om allerlei feestelijke en lichte groentegerechten te serveren. Met een kleurrijk palet aan lentegroenten hebben we o.a. de volgende gerechten bereid:

veg 9

  • Miniquiches met lentegroenten
  • Witlof schuitjes vissalade
  • Courgette humus met chips van meiknolletjes, aardperen en zoete aardappel
  • Gevulde champignons met pesto
  • Vis gehaktballetjes met mango- en papajasalsa

Dit laatste gerecht was, volgens de “koks”, de absolute topper van de avond.veg 4

Maar nu eerst, zoals beloofd, het recept van de chocoladecake.

Chocoladecake
 
Chocoladecake
Auteur:
Ingrediënten
  • 4 bananen
  • 50 gram kokosolie of roomboter
  • 6 eieren
  • 3 volle eetlepels cacao
  • ½ cup kokosmeel (zie deze post van Barbara Eet voor conversie naar grammen)
  • 1 theelepel bakingsoda (natriumbicarbonaat)
  • 2 eetlepels appelazijn of citroensap (om bakingsoda te activeren)
  • snufje zout
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Pureer in een keukenmachine de bananen met de kokosolie.
  3. Voeg de eieren, cacao en kokosmeel toe en mix alle goed door elkaar.
  4. Voeg als laatste de bakingsoda, zout en appelazijn toe en mix kort door het beslag.
  5. Giet het beslag in een ingevette bakvorm (bijvoorbeeld een lasagneschaal) en plaats in de voorverwarmde oven.
  6. Bak de cake in ca. 30 -35 minuten gaar.
  7. Ik heb de cake bedekt met een chocolade glazuur:

Ik heb de cake bedekt met een chocolade glazuur:
Chocolade glazuur
 
Glazuur is optioneel, maar wel erg lekker
Auteur:
Ingrediënten
Bereidingswijze
  1. Smelt de kokosolie samen met de kokosbloesemsuiker op een laag vuurtje.
  2. Voeg de cacao toe en roer alles door elkaar.
  3. Gebruik de glazuur als deze nog warm is. Zodra de glazuur afkoelt, stolt deze (de glazuur is zelfs in te vriezen en later heel eenvoudig au bain marie weer te smelten).

Marinade voor super mals vlees
Kip met makreelmayonaise

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.