Citroenpudding (met verborgen groente)

Hoe zou je het vinden als je een recept had om ongemerkt meer groente te kunnen eten? Begrijp me niet verkeerd, ik ben dol op groente en eet elke maaltijd groente, maar soms wil ik iets verwarmends, iets troostends. Dan maak ik deze opbeurende citroenpudding als ontbijt of nagerecht.

citroenpudding

Een ander voordeel van deze pudding is dat er geen eieren in zitten. Niet iedereen kan eieren even goed verdragen, hoe gezond ze ook zijn. En soms wil je misschien gewoon even geen eieren eten; nog een mooie reden om deze pudding te proberen.

Om deze pudding te maken heb je een blender of staafmixer nodig. Des te sterker de mixer, des te korter kun je de bloemkool koken. Want een zo glad mogelijke substantie is het lekkerst.

Citroenpudding (met verborgen groente)
 
Auteur:
: Ontbijt
Personen: 2
Ingrediƫnten
  • ca. 500 gram bloemkool, schoongemaakt en in kleine roosjes
  • 150 ml kokosmelk (of andere melkvariant)
  • 50 ml water
  • 1 eetlepel appelazijn (om bloemkoolgeur tegen te gaan)
  • snufje zeezout
  • merg van 1 vanille stokje (of 2 theelepels natuurlijke vanille essence)
  • 2 citroenen, (bij voorkeur) biologisch
  • 1 grote appel
  • 1 grote mango (ca. 250 gram vruchtvlees)
Bereidingswijze
  1. Kook de bloemkool in kokosmelk, water en appelazijn met een snufje zout en het vanillemerg voor ca. 10 minuten met de deksel op de pan, tot de bloemkool zacht is (niet afgieten!).
  2. Was de citroenen grondig en rasp voorzichtig het gele deel van de schil met een fijne rasp (het witte van de schil is bitter, dus rasp dat zo min mogelijk mee).
  3. Pers de citroenen vervolgens uit.
  4. Schil de appel en verwijder het klokhuis.
  5. Schil de mango en verwijder de pit.
  6. Pureer in een blender de bloemkool met kookvocht (kokosmelkmengsel) en voeg de citroensap, citroenrasp, appel en mango toe. Mix tot een gladde pudding.
  7. Proef de pudding en voeg indien gewenst nog wat extra vanille essence of kokosmelk toe.
  8. Deze pudding is zowel warm als koud te serveren.

Kookboek review: Paleogasm van Camille Macres + RECEPTEN!!
Kokos-limoenkoekjes

2 Comments

  • Marjolijn 09/10/2017 at 21:04

    Waarom schilt u het fruit? Het zal wel gaan omdat schilletjes het geheel minder glad maken, maar ik heb me herhaaldelijk laten vertellen dat vlak onder de schil de meeste vitaminen zitten?

    Reply
    • Marjolijn 10/10/2017 at 11:19

      De schil van fruit is inderdaad het gezondste deel van het fruit, echter van sommige fruitsoorten, zoals mango is de schil niet eetbaar. En in gerechten als custard zorgt de schil voor te veel structuur, wat afdoet aan het gerecht. Wat ik vaak doe ik de schillen fijn hakken en gebruiken in o.a. gehaktballetjes. Hihi, je hebt net het recept gevonden waar ik een appel schil ;-).

      Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.