Courgette hummus [peulvruchtenvrij, paleo, AIP]

Heerlijk, het is hoog zomer, met dit soort temperaturen ben ik helemaal in mijn element. Lekker genieten van de lange avonden, frisse zomerse gerechten, picknicken in het gras en energie voor tien. Ik ben dol op de zomer.

courgette humus

Als je mijn blog al wat langer volgt, heb je vast het begrip ‘hapjesavond’ al eens voorbij zien komen. Hapjesavond betekent voor mij een tafel vol kleine gerechtjes om uitgebreid van te genieten en de tijd te nemen voor goede gesprekken of gewoon om lekker te ontspannen. In de zomer tover ik hapjesavond graag om tot hapjes-picknick, op mijn balkon of ergens in de natuur, het is maar net wat uitkomt. Met mijn gedachten al stiekem een beetje bij de picknick begon ik aan de receptenruil, en met groot succes…

receptenruil-groen

Deze maand in de receptenruil heb ik het blog van Diane, paleofamilie. Diane doet deze maand voor het eerst mee aan de receptenruil. En wat een leuke aanwinst, dit blog! Diane blogt over haar persoonlijke zoektocht naar een gezonde levensstijl. Ze heeft jarenlang last gehad van vage gezondheidsklachten. Door onder andere de veranderingen in voeding ondervindt zij, evenals haar gezin, al veel gezondheidsvoordelen. Sinds begin dit jaar is de paleofamilie helemaal overgestapt op een paleoleefstijl. De recepten die vanaf dat moment zijn toegevoegd zijn paleo, oudere recepten niet allemaal, maar gezond en lekker zijn ze zeker.courgette humus1

Voor de hapjespicknick viel mijn oog op sinaasappel – basilicum hummus. Om dit recept paleo te maken heb ik er een draai aan gegeven. Zo heb ik de kikkererwten vervangen door courgette en heb ik de hele sinaasappel gebruikt in plaats van alleen sap. Geïnspireerd door de sinaasappel-basilicum combinatie heb ik de hummus geserveerd met een pesto.

Courgette hummus [peulvruchtenvrij, paleo, AIP]
 
Courgette-sinaasappel hummus met basilicumpesto
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 1 courgette
  • 75 ml olijfolie
  • 1 sinaasappel, bio
  • bosje basilicum (ca. 15 - 20 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • snufje zeezout en zwarte peper
  • snufje curcuma
Bereidingswijze
  1. Rasp de oranjeschil van de sinaasappel en houd dit apart en pel de rest van de witte schil van de sinaasappel.
  2. Pureer de courgette (met schil en al), 50 ml olijfolie, de helft van de sinaasappelrasp, vruchtvlees van de sinaasappel, 10 blaadjes basilicum en knoflook in een keukenmachine / hakmolen tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Meng voor de pesto de rest van de sinaasappelschil, de rest van de basilicum en 25 ml olijfolie tot een pesto in een klein hakmolentje.
  4. Breng op smaak met peper, zout en curcuma.
  5. Serveer de hummus met de pesto er bovenop of er licht door geroerd.

Er doen nog meer blogs mee met de receptenruil, dus heb je nóg meer inspiratie nodig? Kijk dan eens op:  Mind Your FeedPure Food CoachingMijn Paleo KeukenCave-aBarbara EetKiwi enzoPuur Home MadeOerkracht VoedingsadviesPuur en lekker leven volgens MandyPaleo Made SimpleDayenne FoodblogPersonal FoodcoachingLeef bewust, eet gezondProeven met Liefde

Choco-gember koekjes
Paddenstoelenragout met soepvariant

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.