Diner plan

Ik hou van afwisseling… het liefst eet ik elke dag wat anders. En dan bedoel ik niet elke dag van de week, maar minstens elke dag van het jaar. Nou ja, bij wijze van spreke dan. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe ideeën, bijzondere smaakcombinaties en speciale ingrediënten. Maar wat ik ook een uitdaging vind, is met bekende en bijna dezelfde basisingrediënten compleet verschillende maaltijden te bereiden.

Vaak stromen er door de dag heen al allerlei ideeën voor het avondeten door m’n hoofd, maar meestal begin ik met koken zonder concreet plan. Het is soms zelfs voor mij een verrassing wat er uiteindelijk op tafel komt, omdat de plannen meer dan eens wijzigen gedurende het bereidingsproces.

Bij gerechten die erg goed in de smaak vallen, schrijf ik regelmatig op wat ik gemaakt heb, maar een volgende keer weet ik het toch weer beter (dan mezelf) en maak ik er weer iets compleet anders van. Ik ben nogal slecht in het volgen van recepten (ok, misschien heet dat eigenwijs), omdat ik kook met ingrediënten die ik in huis heb, wat in het seizoen is of in de aanbieding was of gewoon iets waar ik heel erg veel zin in heb.

Ik kwam net weer zo’n papiertje tegen waarop ik een diner plan had geschreven en toen dacht ik dat het wel leuk zou zijn dit met jullie te delen. Hier komt ‘ie:

  • Gekruide lamsgehaktballetjes bestrooid met verse koriander
  • Lauw warme salade van beblancheerde bloemkoolroosjes, gewelde of verse abrikozen in kleine stukjes, avocado- en komkommerblokjes, licht geroosterde amandelschilfers, lente ui en olijfolie
  • Venkelsalade met in Ouzo gemarineerde mango
  • Geroosterde pompoenschijven

Ik betrap mezelf er op dat ik er al weer wat anders van wilde maken, maar ik heb me ingehouden. Hmm, de ideeën voor morgen beginnen al weer te komen…

Eten voor onderweg
Snelle lunch ideeën


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.