Romige pesto rolletjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Romige pesto rolletjes
Auteur:
Personen: 16 hapjes
Ingrediënten
  • 1 komkommer of koolrabi
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels milde extra vierge olijfolie of walnootolie
  • ½ theelepel mosterd (optioneel)
  • 2 eetlepels verse kruiden, fijngehakt
  • 1 eetlepel edelgistvlokken
  • 1 eetlepels citroensap of (appel)azijn
  • zwarte peper en zeezout, naar smaak
  • pesto, zie onderstaand recept
Bereidingswijze
  1. Kook de eieren ca. 6 à 7 minuten in een pannetje met water. Koel ze daarna snel af in koud water. Pel de eieren en laat ze volledig afkoelen (anders gaat de mayonaise schiften).
  2. Was de komkommer (of schil de koolrabi) en schaaf over de lengte in zeer dunne plakken m.b.v. een mandoline of kaasschaaf.
  3. Plaats de eieren met de olie, mosterd, kruiden, edelgist, citroensap, peper en zout in een smalle mengbeker (of keukenmachine). Pureer met een (staaf)mixer tot een dikke mayonaise-achtige saus.
  4. Bestrijk de komkommerplakken met een dun laagje mayonaise en rol voorzichtig op. Schep op elk rolletje een beetje pesto en serveer evt. met een prikkertje.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/romige-pesto-rolletjes/