Pandan kokos'rijst'
 
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediƫnten
  • 3 pandanbladeren
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 teentje knoflook, gepeld en fijngehakt
  • 2 cm gember, geschild en in plakjes
  • 1 bloemkool, schoongemaakt en in roosjes
  • sap van ½ limoen
  • handje verse koriander
  • zwarte peper en zeezout
  • ca. 300 gram gamba's
Bereidingswijze
  1. Kneus de pandanbladeren door ze een beetje te verfrommelen en leg er vervolgens een knoop in.
  2. Verwarm in een pan de kokosmelk met de pandanbladeren, knoflook en gember. Breng de kokosmelk aan de kook en laat de smaken minimaal 10 minuten intrekken.
  3. Pulseer in een keukenmachine de bloemkoolroosjes (in kleine hoeveelheden tegelijk) tot een rijstachtige structuur.
  4. Voeg de bloemkoolrijst toe aan de kokosmelk. Breng de kokosmelk met de bloemkool aan de kook en zet het vuur zacht.
  5. Voeg de limoensap toe en laat de bloemkool zachtjes garen, ca. 5 - 10 minuten. Roer af en toe door.
  6. Breng ondertussen in een andere pan een laagje water met wat zout aan de kook (zorg voor voldoende water zodat de garnalen net onder kunnen staan).
  7. Leg de garnalen in het kokende water en zet het vuur uit. Laat de garnalen een paar minuten garen tot ze gekruld zijn en roze van kleur. Giet de garnalen af.
  8. Breng de kokos-pandanrijst op smaak met peper, zout en evt. nog een scheutje limoensap. Serveer de rijst met de garnalen en verse koriander.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/pandankokosrijst/