Paté met gekonfijte stoofperen
 
 
Auteur:
Ingrediënten
  • ca. 300 g kippenlevertjes of runderlever
  • 150 ml water
  • ½ theelepel gedroogde salie
  • 60 g roomboter of ghee
  • zeezout en peper
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie om in te vetten
Bereidingswijze
  1. Spoel ondertussen de levertjes af en dep droog. Breng in een pan het water met de levertjes en salie tegen de kook aan. Zet het vuur laag en laat ca. 5 - 7 minuten garen. Giet de levertjes af.
  2. Pureer (met de staafmixer) de gare (nog warme) lever met de roomboter/ghee, zout, peper en knoflook tot een gladde puree.
  3. Vet een vormpje in met olijfolie en schep de paté in de vorm. Duw de paté goed aan, strijk glad en bestrooi met zwarte peper.
  4. Laat de paté minimaal 3 uur opstijven en de smaken intrekken in de koelkast.
Notities
Lekker met gekonfijte stoofperen compote, zie onderstaand recept.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/pate-met-gekonfijte-stoofperen/