Gekonfijte stoofperen compote
 
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 2 à 3 kleine stoofpeertjes
  • 2 cm verse gember
  • snufje kaneel (of kies heel avontuurlijk voor speculaaskruiden), optioneel
  • 1 eetlepel roomboter
  • enkele eetlepels water
Bereidingswijze
  1. Was de stoofpeertjes en snijd ze in kleine blokjes.
  2. Schil de gember en rasp op een fijne rasp.
  3. Verwarm in een klein pannetje de stoofpeertjes, gember, kaneel, klontje boter en water (voldoende water zodat de peertjes niet droog koken, vul indien nodig bij gedurende de kooktijd). Doe de deksel op de pan en laat de peertjes ca. 30 minuten zachtjes garen.
  4. Plet de peertjes licht met een pureestamper (of pureer indien gewenst met een staafmixer).
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/pate-met-gekonfijte-stoofperen/