Lever in kruidenolie
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediƫnten
  • 300 gram lever (kip, rund, lam...)
  • ½ theelepel zeezout
  • ½ theelepel (gedroogde) tijm
  • 50 gram verse zeekraal
  • 20 gram verse krulpeterselie
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel edelgist (optioneel)
Bereidingswijze
  1. Snijdt de lever in stukken van 3 cm2.
  2. Doe de levertjes in een pan en voeg water toe tot de levertjes net onder staan.
  3. Strooi zout en tijm bij de lever en breng aan de kook. Lever ca. 5 minuten tegen de kook aan zachtjes gaar laten worden.
  4. Giet de lever af.
  5. Draai in een hakmolentje een grove pesto van de zeekraal, krulpeterselie, olijfolie en edelgist.
  6. Roer de pesto door de lever stukjes en laat verder afkoelen en smaken intrekken in de koelkast.
  7. Serveer met cocktailprikkertjes
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/lever-in-kruidenolie/