Ravioli van rode biet gevuld met kruidensaus
 
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • - 1 grote rode biet
  • - 100 ml water
  • - 50 ml appelazijn
  • - ½ eetlepel honing of kokosbloesemsuiker
  • - 2 eieren
  • - 4 eetlepels milde extra vierge olijfolie + extra voor de garnering
  • - 1 teentje knoflook
  • - 1 eetlepel verse kruiden (bijvoorbeeld bieslook, peterselie of bijvoorbeeld zeekraal)
  • - zwarte peper en zeezout (naar smaak)
  • - lamsoor of rucola voor de garnering
  • - handje walnoten, evt. licht geroosterd, voor de garnering (optioneel)
Bereidingswijze
  1. Schil de biet en schaaf deze met behulp van een mandoline in dunne plakjes (of snijd de biet met een scherp mes of kaasschaaf in hele dunne plakjes). Breng in een pannetje het water, azijn en honing aan de kook. Neem de pan van het vuur en marineer de biet ca. een uur in zoet-zure oplossing.
  2. Kook ondertussen de eieren ca. 6 à 7 minuten in een pannetje met water. Koel ze daarna snel af in koud water. Pel de eieren en laat ze volledig afkoelen. Pureer de eieren met de olijfolie, knoflook, kruiden, peper en zout tot een dikke saus.
  3. Laat de bietenplakjes uitlekken. Verdeel de helft van de bietenplakjes over 4 borden. Schep op elk bietenplakje een lepeltje kruidensaus. Dek de raviolietje af met de overige bietenplakjes.
  4. Garneer met walnoten, kruiden, over gebleven saus en een extra scheutje olijfolie.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/paleo-ravioli/