Vis-bitterballen zonder jas
 
 
Auteur:
Personen: 6
Ingredi├źnten
  • 200 - 225 gram pastinaak, geschild
  • 400 gram witvis (bijvoorbeeld schelvis, kabeljauw, koolvis, wijting ...)
  • 1 ei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel tapiocameel of kokosmeel of arrowroot
  • 1 eetlepel verse (of 1 theelepel gedroogde) koriander of smaakmaker naar keuze, zie bovenstaande tekst voor suggesties
  • 1 theelepel gedroogd zeewier (optioneel)
  • ½ theelepel zeezout
  • snufje zwarte peper
Bereidingswijze
  1. Snijd de pastinaak in gelijke stukken en kook in een laagje water in ca. 10 - 12 gaar en giet af.
  2. Laat de pastinaak afkoelen.
  3. Pureer in een foodprocessor of met een staafmixer de gekookte pastinaak, vis, ei, knoflook, kruiden, zeewier en zout en peper.
  4. Voeg vervolgens de gekozen meelsoort toe en meng alle goed door elkaar
  5. Laat de puree een half uur opstijven in de koelkast
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 150┬░C (of kies voor bereiding in de koekenpan in een klont kokosolie)
  7. Haal de puree uit de koelkast en draai balletjes er balletjes van ter grootte van een bitterbal / walnoot. Leg de balletjes op de bakplaat.
  8. Gaar de bitterballen in ca. 20 - 25 minuten in de warme oven (of bak ze in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar in de koekenpan).
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/bitterballen-zonder-jas/