Wintermuffins
 
 
Auteur:
Personen: 12
Ingrediënten
  • 200 - 225 gram pastinaak, geschild gewicht
  • 1 appel
  • 80 gram kokosmeel
  • 40 gram kokosolie
  • 2 eetlepels arrowroot of tapiocameel
  • 6 eieren
  • 2 à 3 volle theelepels kaneel
  • rasp van de schil van 1 sinaasappel (alleen oranje gedeelte)
  • ½ theelepel baksoda
  • 1 eetlepel appelazijn
  • snufje zout
optioneel:
  • 30 gram rozijnen
  • 30 gram walnoten, grofgehakt
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 175°C
  2. Was de appel en verwijder het klokhuis (appel niet schillen).
  3. Hak in een foodprocessor de appel en geschilde pastinaak tot grove korrels.
  4. Voeg kokosmeel, kokosolie en arrowroot toe en meng door elkaar.
  5. Voeg vervolgens eieren, kaneel, sinaasappelschil, baksoda, azijn en zout toe.
  6. Meng op de hoogste stand tot een dik beslag (er mogen wat korreltjes van de pastinaak in zitten).
  7. Roer eventueel rozijnen of walnoten door het dikke beslag.
  8. Verdeel het beslag over 12 muffin vormpjes.
  9. Bak de muffins in de voorverwarmde oven in ca. 25 - 30 minuten gaar.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/wintermuffins/