Saffraanbroodjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 12
Ingrediënten
  • 2 bakbananen (bij voorkeur groen/geel of groen/geel met wat zwarte vlekken)
  • 8 saffraandraadjes
  • 100 gram tapioca meel
  • 30 gram palmolie, kokosolie of roomboter
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ¼ theelepel zout]
  • 1 ei
Bereidingswijze
  1. Verwijder de schil van de bakbananen en pureer met de saffraan samen in een sterke blender of food processor.
  2. Voeg overige ingrediënten toe en mix tot een dik glad beslag (dit kan enkele minuten duren, het beslag moet echt glad zijn, zie bovenstaande foto)
  3. Verdeel het deeg over 12 muffin vormpjes.
  4. Verwarm de oven voor op 175°C.
  5. Bak de broodjes in 20 gaar en licht bruin.
Notities
Serveer bijvoorbeeld bij deze winterse salade of met een romige paté als voorgerecht
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/saffraanbroodjes/