Mosterdsoep
 
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediƫnten
  • 1 middelgrote bloemkool
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • ½ eetlepel kokosolie, roomboter of palmolie
  • 1 liter water
  • 2 eetlepels (appel)azijn (om sterke bloemkool geur en smaak tegen te gaan)
  • 25 gram gedroogde paddenstoelen (bijvoorbeeld shiitake)
  • 3 Ć  4 flinke eetlepels mosterd (naar smaak)
  • Keltisch zeezout (naar smaak)
  • snufje gedroogde kurkuma
  • snufje zwarte peper
Bereidingswijze
  1. Maak de bloemkool schoon en snijd in kleine roosjes
  2. Schil en snipper de ui
  3. Pel de knoflook en hak deze grof
  4. Smelt de olie in een grote soeppan en voeg ui toe
  5. Bak de ui enkele minuten tot deze glazig begint te worden
  6. Voeg bloemkoolroosjes, water en gedroogde paddenstoelen toe.
  7. Plaats een deksel op de pan en kook de bloemkool in ca. 12 - 15 minuten licht gaar.
  8. Pureer de bloemkool met het kookvocht en de paddenstoelen tot een grove of gladde soep (wat je het lekkerst vindt)
  9. Breng de soep op smaak met mosterd, kurkuma, peper en indien gewenst zout.
  10. Lekker met pittige mosterd- of radijskiemen.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/mosterdsoep/