Bloemkool hummus
 
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 1 bloemkool, schoongemaakt
  • 1 eetlepel kokosolie of roomboter
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • sap van één citroen
  • 50 ml olijfolie
  • ½ - 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 lente uitje
  • ½ theelepel gerookte paprikapoeder (optioneel)
  • zeezout en zwarte peper, naar smaak
  • Verse koriander (of peterselie) voor er overheen
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Snijd de bloemkool in kleine roosje en spreid uit op een bakplaat.
  3. Schep de kokosolie er bij en schuif de bakplaat in de oven.
  4. Hussel de bloemkool na enkele minuten door elkaar om de kokosolie over de roosjes te verdelen.
  5. Rooster de bloemkool in ca. 30 minuten gaar en laat afkoelen.
  6. Rooster ondertussen in een droge koekenpan de sesamzaadjes tot ze licht bruin zijn. Blijf er bij en roer voortdurend om te voorkomen dat ze aanbranden. Schep de zaadjes in een vijzel en vijzel ze tot poeder of pasta (kan ook in een koffiemolentje).
  7. Pureer in een blender of foodprocessor de bloemkool, sesampoeder, knoflook, citroensap, olijfolie, komijn, lente ui en paprikapoeder. Pureer tot de gewenste substantie, voeg eventueel extra olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Besprenkel met wat extra olijfolie en bestrooi met koriander.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/bloemkool-hummus/