Rawfood Chocolade Cruesli (met notenvrije optie**)
 
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 75 gram zonnebloempitten
  • 75 gram kokosrasp
  • 25 gram chiazaad of hennepzaad (of evt. pompoenpitten)
  • 25 gram cacao nibs
  • 1 eetlepels rauwe honing (of naar smaak)
  • 50 ml kokosolie of cacaoboter*
  • 1 eetlepel zonnebloempitpasta of cashewpasta
  • 3 flinke eetlepels rauwe cacao
  • snufje vanillepoeder (optioneel)
Bereidingswijze
  1. Meng in een grote schaal de zonnebloempitten met kokosrasp, chia/hennepzaad en cacao nibs.
  2. Verwarm in een pan een laagje water en zet hierop een glazen of RVS schaal zodat deze het water niet raakt.
  3. Smelt au-bain-marie in de schaal boven het water de cacaoboter (of kokosolie) met de honing, noten-/zadenpasta en rauwe cacao (met een kerntemperatuurmeter kun je in de gaten houden dat de temperatuur niet boven de 38°C komt).
  4. Roer af en toe door tot je een gladde gesmolten chocolade massa hebt.
  5. Roer de chocolade massa door de droge ingrediënten.
  6. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en schep het zaden-chocolade mengsel in klonten op de bakplaat.
  7. Laat de cruesli opstijven in de koelkast en breek eventuele grote brokken in kleinere stukjes.
Notities
* Wanneer je cacaoboter gebruikt is de cruesli prima op kamertemperatuur houdbaar. Bij gebruik van kokosolie bewaar ik de cruesli in de vriezer omdat kokosolie smelt bij temperaturen boven de 20 graden. In de vriezer blijft hij lekker knapperig en hij is direct uit de vriezer te gebruiken. Beide varianten zijn echter zeker een maand houdbaar bij kamertemperatuur.

** Voor notenvrije optie: gebruik zonnebloempitpasta in plaats van cashewpasta
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/chocolade-cruesli/