Witlofschuitjes met bietensalade
 
 
Auteur:
: Voorgerecht / hapje
Personen: 4
Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 1 stronk witlof of komkommerschijfjes
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • ½ theelepel mosterd
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • snufje kurkuma
  • zwarte peper en zeezout (naar smaak)
  • 2 eetlepels water
  • 2 bietjes, rauw of gekookt
  • 1 eetlepel (appel)azijn
  • ½ theelepel gula java of honing (optioneel!)
  • handje fijn gehakte kruiden, zeekraal of lamsoor
Bereidingswijze
  1. Kook de eieren 6 à 7 minuten in een pannetje met kokend water.
  2. Koel ze daarna snel af in koud water.
  3. Pel de eieren en laat ze volledig afkoelen (anders gaat de mayonaise schiften).
  4. Haal ondertussen de bladen van de witlof los, was de witlof en laat goed uitlekken.
  5. Pureer de eieren met de olijfolie, mosterd, knoflook, kurkuma, peper, zout, en water met de staafmixer in een mengbeker (of kleine keukenmachine) tot een romige saus.
  6. Snijd de bietjes in kleine blokjes of rasp op een grove rasp en schep de (appel)azijn en evt. gula java door de bietjes.
  7. Schep de bietensalade in de witlofblaadjes en giet hierover de romige saus.
  8. Garneer met fijngehakte verse kruiden, zeekraal of lamsoor.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/bietensalade/