Gekruid groentebrood
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
* Geef dit recept je eigen draai door je favoriete groente te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor wortel, pompoen, courgette, pastinaak, venkel, wortelpeterselie...
Auteur:
Personen: 16
Ingrediënten
  • 6 eieren
  • 100 ml kokosolie of roomboter, licht gesmolten
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 250 gram harde groente naar keus*, geraspt
  • 100 gram kokosmeel
  • 1 eetlepel Orac kruidenmix of kruiden naar wens (bijv. oregano of pizzakruiden)
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • ½ theelepel zeezout
  • 1 afgestreken theelepel baksoda
  • extra kokosolie om bakvorm in te vetten
Bereidingswijze
  1. Roer de eieren, kokosolie, appelazijn en wortel/pompoen in een beslagkom door elkaar. Meng kokosmeel, kruidenmix, knoflook, zeezout en baksoda door het pompoenmengsel.
  2. Verwarm de oven voor op 175°C.
  3. Schep het deeg in een ingevette broodvorm. Bak het brood in ca. 45 – 50 minuten gaar en lichtbruin.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/hartig-groentebrood/