Snelle ingemaakte groenten
 
 
Auteur:
Ingrediƫnten
  • groenten, voldoende om een pot van 500 ml te vullen (bijvoorbeeld wortel, koolrabi, rettich, bietjes, radijs, komkommer, lente ui , zeekraal, rode/gele ui of bijvoorbeeld fruit als appels, perzik, nectarine, etc.)
  • 5 cm gemberwortel, in dunne schijfjes
  • 3 cm verse kurkuma wortel, fijn gehakt
  • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • enkele takjes rozemarijn
  • 1 theelepel mosterdzaad (optioneel)
  • 150 ml appelazijn
  • 1 theelepel Keltisch zeezout
  • snufje zwarte peper
Bereidingswijze
  1. Vul een glazen pot (of meerdere potten) met de groenten, gember, knoflook, kurkuma, kruiden, zout en peper. Duw aan.
  2. Giet hierover de appelazijn en vul af met water, tot alles onder staat.
  3. Doe de deksel op de pot en zet de pot minimaal 3 dagen in de koelkast alvorens er van te eten.
  4. De groenten blijven weken lang goed. Zo kun je elke dag genieten van een schepje van deze gezonde groenten.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/snelle-ingemaakte-groenten/