25 gram zonnebloempitten (gemalen tot meel), bij voorkeur enkele uren geweekt
25 gram arrowroot
10 gram kokosolie, cacaoboter of roomboter, gesmolten
15 gram cacao
1 à 2 medjol dadels of 1 eetlepel (rauwe) honing
Vulling
100 gram bloemkool (rauw)
1 eetlepel (appel)azijn
150 gram bevroren kersen (of bijv. bosbessen), NIET LATEN ONTDOOIEN!
75 gram avocado, geschild en ontpit
2 theelepels gelatinepoeder
40 ml water
snufje vanillepoeder of vanille extract
Bereidingswijze
Bodem:
Meng in een hakmolentje de ingrediënten voor de bodem door elkaar tot een korrelige chocolade massa.
Verdeel het chocolademengsel gelijkmatig over de bodem van een kleine springvorm of in een brede bakring (doorsnee 12 – 14 cm) op een plat bord.
Duw goed aan en zet weg in de koelkast.
Vulling:
Breng de bloemkool aan de kook in een pan met een laagje water en de azijn. Kook in 6 – 7 min. licht gaar en giet af. Laat afkoelen.
Doe de afgekoelde bloemkool, avocado, bevroren kersen en vanille in een diepe mengkom.
Breng het water aan de kook en roer de gelatine erdoor. Giet het hete gelatinewater bij de overige ingrediënten in de mengkom en mix meteen met de staafmixer (of in een foodsprocessor) op hoge snelheid tot een gladde en luchtige room (hiervoor is het belangrijk dat het fruit bevroren is, daardoor kan de gelatine luchtig geklopt worden).
Taart:
Schep de luchtige kersenmousse op de taartbodem en laat de taart min. 30 minuten opstijven in de koelkast.
Serveer evt. met (warme) kersen.
Notities
Zie tekst voor opties om ingrediënten te vervangen om deze cheesecake ook op jouw voedingspatroon aan te kunnen passen.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/cheesecake/