Knolselderij salade met garnalen en appeldressing
 
 
Auteur:
: Lunch of bijgerecht
Personen: 2
Ingrediënten
  • 2 appels
  • 75 ml olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • 1 theelepel honing (optioneel)
  • 1 flinke theelepel mosterd
  • 1 knolselderij (2 koolrabi’s of 500 gram aardpeer)
  • 3 lente uitjes, in ringetjes
  • 300 gram garnalen, gekookt
  • 2 eetlepels sesamzaad (optioneel)
Bereidingswijze
  1. Was de appels en verwijder het klokhuis.
  2. Pureer in een blender of met de staafmixer de appel met de olijfolie, de helft van de citroensap, honing (optioneel) en mosterd tot een gladde saus. Zet even apart.
  3. Schil de knolselderij en rasp deze of gebruik een spiraalsnijder om er spaghetti van te vormen.
  4. Indien gewenst kun je de selderij kort blancheren of overgieten met heet water om de groente net iets zachter te maken.
  5. Roer de dressing door de knolselderij en meng er vervolgens voorzichtig de garnalen, lente ui ringetjes en sesamzaad door.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/knolselderijsalade/