Waldorfsalade met vis
 
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 1 stronk witlof (of 1 kleine koolrabi, of bijvoorbeeld gestoomde schorseneren)
  • 4 eieren
  • 8 eetlepels milde extra vierge olijfolie of walnootolie
  • 1 theelepel mosterd (optioneel)
  • 2 eetlepels citroensap of (appel)azijn
  • evt. 1 à 2 eetlepels water (om de saus te verdunnen)
  • 1 blikje vis, uitgelekt (makreel, tonijn, sardines, schelvislever)
  • 1 rijpe avocado
  • 1 peer (of appel)
  • ca. 10 gram bieslook
  • zwarte peper en zeezout (naar smaak)
Bereidingswijze
  1. Kook de eieren ca. 6 à 7 minuten in een pannetje met kokend water. Koel ze daarna snel af in koud water. Pel de eieren en laat ze volledig afkoelen (anders gaat de saus schiften).
  2. Haal ondertussen de bladen van de witlof los, was de witlof en laat goed uitlekken. Snijd de witlof fijn.
  3. Plaats de eieren met de olie, mosterd, citroensap, peper, zout, en evt. water in een smalle mengbeker (of keukenmachine). Pureer met een (staaf)mixer tot een dikke mayonaise-achtige saus (de dikte van de saus is te variëren door meer of minder olie en/of water te gebruiken).
  4. Roer met een vork de vis rul door de saus.
  5. Was de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in kleine dobbelsteentjes.
  6. Schil de avocado en snijd eveneens in kleine blokjes.
  7. Hak de bieslook fijn.
  8. Meng witlof met avocado, bieslook en peer en roer de saus er door.
Notities
In plaats van de witlof in de salade te verwerken, kun je de blaadjes van de witlof ook als schuitjes gebruiken om de salade in te serveren.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/waldorfsalade-met-vis/