Vruchtentaartjes
 
 
Auteur:
Personen: 12
Ingrediënten
Taartbodempjes
  • 4 eieren
  • 50 gram kokosolie (of boter of ghee)
  • 2 eetlepels kokosbloesemsuiker of ahornsiroop
  • 100 ml kokosmelk of kokosroom
  • 75 gram kokosmeel
  • ¼ theelepel bakpoeder
  • ¼ theelepel zeezout
Taartvulling
  • kokosroom (uit de koelkast) (let op dat het dikke room is en er geen stabilisatoren in zitten)
  • snufje vanillepoeder of 1 theel. vanille extract of 2 cm verse gember (fijn geraspt)
  • fruit naar keuze, schoongemaakt
  • 100 gram hele pure chocolade (min 80% cacao) of zelfgemaakte chocola
Bereidingswijze
Taartbodempjes
  1. Meng in een beslagkom eieren, kokosolie, kokosbloesemsuiker en kokosmelk.
  2. Roer er vervolgens kokosmeel, bakpoeder en zout door en meng tot het een dik beslag.
  3. Zet een kwartiertje in de koelkast, zodat het een beetje op kan stijven.
  4. Verwarm de oven voor op 175°C.
  5. Verdeel het beslag/deeg over ca. 10 - 12 muffinvormpje en vorm er kleine bakjes van.
  6. Bak in ca. 15 minuten gaar en licht bruin.
Taartjes opmaken
  1. Smelt de chocola au-bain marie.
  2. Bestrijk de taartbodempjes met de gesmolten chocolade en laat opstijven.
  3. Pak de kokosmelk uit de koelkast en schep de bovenste laag (de dikke room) in een mengkom.
  4. Klop met een handmixer enkele minuten tot een stijf geslagen slagroom.
  5. Meng de vanille of de gember door de geslagen kokosroom. Indien meer zoetheid is gewenst kun je een schepje honing of kokosbloemsuiker toevoegen.
  6. Vul, vlak voor het serveren, de taartbakjes met de kokosroom en verdeel hierover het fruit.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/vruchtentaartjes/