Rabarber met rooibos en gojibessen
 
 
Auteur:
: Bij-/nagerecht
Personen: 4
Ingrediënten
  • 500 gram rabarber
  • 1 appel
  • 2 eetlepels water
  • 2 eetlepels gojibessen
  • 2 à 3 eetlepels gula java rooibos (of gewone kokosbloesemsuiker en een zakje rooibosthee)
Bereidingswijze
  1. Was de rabarber en snijd in dunne plakjes (ca. ½ cm dikte).
  2. Was de appel, verwijder klokhuis en rasp op een grove rasp.
  3. Breng in een pan de rabarber, appel en water (en het zakje rooibosthee als je geen gula java rooibos gebruikt) zachtjes aan de kook met de deksel op de pan.
  4. Laat op een laag vuurtje ca. 10 minuten zachtjes stoven en zet daarna het vuur uit (en verwijder het theezakje)
  5. Hak ondertussen de gojibessen tot een fijn poeder in een hakmolen.
  6. Voeg de gula java en de fijn gehakte gojibessen toe aan de rabarber.
  7. Roer door en voeg evt. naar smaak wat extra gula java toe.
  8. Hoe langer je het laat staan, hoe meer de samen in zullen trekken
Zowel warm als koud te serveren.
Notities
Ca. 3 dagen houdbaar in de koelkast
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/rabarber-rooibos/