Thaise noedelsoep
 
 
Auteur:
Ingrediƫnten
  • 700 - 800 ml kip- of visbouillon (zelfgemaakt of bijv. deze aangelengd met 300/400 ml water)
  • 1 stengel citroengras, gekneusd
  • 2 kaffir limoenblaadjes (optioneel)
  • 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • 400 gram kabeljauwfilet
  • 1 ei
  • 1 volle eetlepel tapiocameel, amandelmeel of kokosmeel
  • 2 eetlepels vissaus (of een ¼ - ½ theelepel zeezout)
  • ¼ theelepel kurkuma
  • zwarte peper
  • 1 eetlepel vermalen gedroogde paddenstoelen
  • 1 grote zoete aardappel (of courgette)
  • 2 lente uitjes, in ringetjes
  • verse koriander (of peterselie als je niet van koriander houdt), grof gehakt
Bereidingswijze
  1. Breng in een pan de bouillon aan de kook samen met citroengras, kaffir limoenblaadjes, knoflook en 1 eetlepel vissaus (of snufje zout)
  2. Zet het vuur laag en laat de smaken 10 minuten zachtjes trekken
  3. Pureer ondertussen met de staafmixer of in een foodprocessor kabeljauw met ei, meelsoort, 1 eetlepel vissaus (of snufje zout), kurkuma, zwarte peper, 1 lente uitje en gemalen paddenstoelen.
  4. Draai kleine balletjes (ter grootte van een kleine walnoot) van de vispuree (voeg als de puree niet stevig genoeg is nog een klein beetje extra meel toe).
  5. Schil de zoete aardappel en gebruik een spiraalsnijder om er noedels van te vormen (of gebruik een mandoline om er dunne plakjes van te schaven)
  6. Schep de zoete aardappelnoedels in de bouillon en laat deze 1 Ć  2 minuten garen (niet langer, want dan veranderen ze in pap).
  7. Gebruik een spaghetti-tang of schuimspaan om de noedels uit de soep te halen en verdeel de noedels over twee diepe soepkommen.
  8. Schep nu de visballen voorzichtig in de hete bouillon, laat 4 - 5 minuten zachtjes garen.
  9. Haal de pan van het vuur, voeg koriander en rest van de lente ui toe.
  10. Verdeel de soep en de ballen over de noedels.
  11. Serveer evt. met extra koriander of lente ui ringetjes
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/noedelsoep/