Rabarbersalade met sinaasappelsaus
 
 
Auteur:
: Bijgerecht
Personen: 2
Ingrediƫnten
Salade
  • 1 Ć  2 stengels rabarber
  • 1 koolrabi
  • Enkele takjes koriander, grof gehakt
Sinaasappelsaus
  • 1 sinaasappel
  • 1 avocado
  • 1 teentje knoflook (optioneel)
  • enkele takjes koriander
  • 2 takjes munt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout en peper
Bereidingswijze
Salade
  1. Snijd de uiteinden van de rabarber en spoel de stengels goed af.
  2. Schaaf of snijd de rabarber in hele dunne plakjes (ca. 1 mm dikte)
  3. Schil de koolrabi en snijd in zeer dunne reepjes.
  4. Verdeel de groenten over een schaal en strooi hier de koriander over.
  5. Serveer met de sinaasappelsaus
Sinaasappelsaus
  1. Was de schil van de sinaasappel en rasp het oranje deel van de schil er af met een fijne rasp.
  2. Pel de rest van de schil van de sinaasappel, haal de partjes los en snijd evt. pitjes er uit.
  3. Schil de avocado en verwijder de pit.
  4. Pureer in een hakmolentje of met de staafmixer de sinaasappel (met velletjes en al), avocado, knoflook, koriander, munt en olijfolie tot een gladde saus. Jen kunt evt. meer olijfolie toevoegen als je een dunnere saus wil.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/rabarbersalade-met-sinaasappelsaus/