Paarse curry
 
 
Groene curry, maar dan paars. Gekleurd door de rode kool, maar fris en romig van smaak. Voor een vegetarische variant kun je in plaats van vlees gewoon paddenstoelen gebruiken; shiitake of oesterzwammen bijvoorbeeld. Afhankelijk van je voorkeur voor scherp of mild kun je meer of minder currypasta gebruiken.
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • ½ rode kool
  • 3 eetlepels groene currypasta (zie onderstaand recept of kant en klare currypasta)
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 à 3 kaffir limoenblaadjes
  • 2 eetlepels vissaus (of zeezout), evt. meer naar smaak
  • 300 gram kip- of kalkoenfilet of -dij, in blokjes of reepjes (of 200 - 300 gram shiitake voor vegetarische variant)
  • Koriander en/of verse gember ter garnering
Bereidingswijze
  1. Pel en snipper de ui
  2. Maak knoflook schoon en hak fijn
  3. Hak de rode kool in smalle reepjes en spoel af onder stromend water
  4. Verwarm in een grote hapjespan of wok de helft van de kokosmelk met de currypasta, ui en knoflook.
  5. Verhit enkele minuten tot de ui glazig begint te worden en er vetbelletjes op de kokosmelk verschijnen en de curry lekker begint te ruiken
  6. Kneus de limoenblaadjes en voeg deze toe samen met de rest van de kokosmelk.
  7. Breng aan de kook en voeg rode kool toe, roer door en breng opnieuw aan de kook.
  8. Voeg gevogelte / paddenstoelen toe, zet het vuur laag en laat het geheel zachtjes garen voor ongeveer 8 à 10 minuten tot de kip gaar is.
  9. Breng op smaak met vissaus (of zeezout)
  10. Garneer/serveer met verse gemberreepjes en/of korianderblaadjes.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/paarse-curry/