Groene currypasta
 
 
De pit van deze currypasta is afhankelijk van de scherpe van de peppertjes die je gebruikt. Er zit enorm verschil in scherpe van pepers, dus probeer een peper te vinden die bij jouw smaakvoorkeur past.
Auteur:
Ingrediƫnten
  • 5 kleine groene pepertjes, schoongemaakt
  • 2 cm galangal of gember, geschild en geraspt
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, gepeld
  • 2 stengels citroengras
  • sap van 1 limoen
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel garnalenpasta
  • 4 kaffir limoenblaadjes
Bereidingswijze
  1. Verwijder de buitenste lagen van het citroengras, en snijd het binnenste deel in dunne ringetjes.
  2. Snijd de limoenblaadjes in flinterdunne reepjes.
  3. Doe alle ingrediƫnten in een hakmolentje of vijzel en hak/vijzel tot een dikke pasta.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/paarse-curry/