Gingerale
 
 
Auteur:
Personen: ruim 2 liter
Ingredi├źnten
  • ca. 6 cm gemberwortel, geraspt
  • 75 gram kokosbloesemsuiker of oerzoet
  • 100 ml verse citroen- of limoensap of bijv. sterke earl grey thee
  • ┬Ż theelepel zeezout of Himalaya zout (optioneel)
  • 2 liter water
  • 150 ml zelfgemaakte gingerbug (zie bovenstaande recept)
Bereidingswijze
  1. Maak een basis voor de gingerale door 500 ml water, geraspte gember, suiker en zout in een pan aan de kook te brengen.
  2. Laat op laag vuur ca. 5 minuten zachtjes pruttelen tot de suiker is opgelost.
  3. Haal van het vuur en voeg de rest van het water toe. Laat afkoelen tot kamertemperatuur
  4. Voeg citroensap en gemberbug toe en roer door.
  5. Giet in glazen flessen of potten en sluit de deksel goed af.
  6. Laat op kamertemp 3 - 4 dagen gisten tot koolzuur ontstaat en zet dan in de koelkast.
  7. Evt. zeven voor het serveren.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/gingerale/