Thaise groene watermeloensalade
 
 
Als we watermeloen eten, blijft meestal het groene deel over en eten we vooral het rode vruchtvlees. Dat groene deel is precies wat we nodig hebben voor dit recept. Dus niet weggooien, maar lekker verwerken in deze Thaise salade.
Auteur:
Ingrediƫnten
Dressing:
  • sap van 1 limoen
  • 2 eetlepels vissaus (bijvoorbeeld van Onoff)
  • 1 theelepel kokosbloesemsuiker, palmsuiker of honing
  • 2 teentjes knoflook, zeer fijngehakt
  • 2 volle eetlepels fijngehakte verse munt
  • 1 volle eetlepel fijngehakte verse koriander
Salade:
  • schil van 1 middelgrote watermeloen
  • 1 middelgrote wortel
  • 1 rood chili pepertje (optioneel) of lente ui
  • verse koriander (hoeveelheid naar smaak, ik gebruik een hele bos)
  • enkele takjes verse munt
Bereidingswijze
  1. Meng de ingrediƫnten voor de dressing en laat even intrekken
  2. Schil met een dunschiller de buitenste donkere schil van de watermeloenschil, zodat je alleen het licht groene deel (eigenlijk ook gewoon vruchtvlees) overhoud.
  3. Schil of was de wortel
  4. Schaaf op een mandoline (of rasp) de wortel en de watermeloen in een dunne julienne.
  5. Snijd de chilipeper open en verwijder de zaden, was de peper en snijd in dunne ringetjes
  6. Spoel de kruiden goed schoon en hak ze grof
  7. Roer de dressing door de wortel-watermeloenreepjes
  8. Serveer met koriander, munt en chilipeper-ringetjes
Notities
Ik maak graag een maaltijdsalade van deze Som Tam door er bijvoorbeeld (gegaard) kipgehakt of gamba's aan toe te voegen.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/thaise-watermeloensalade/