Knapperig gistbrood
 
 
Auteur:
Ingrediƫnten
  • 2 eetlepels ahornsiroop of honing
  • 6 gram gedroogde gist
  • 125 ml warm water
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 100 gram kokosmeel (plus evt. 1 eetl. extra als het deeg nog plakkerig is)
  • 50 gram kastanjemeel
  • ½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • 4 eieren
  • 2 theelepels kaneel (als je voor een zoetere variant wil gaan)
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius
  2. Meng ahornsiroop, gist en chiazaad met het warme water en laat 10 minuten staan tot het gaat bubbelen.
  3. Meng ondertussen in een andere kom kokosmeel, kastanjemeel, bakpoeder en zout.
  4. Voeg de bubbelende gistmassa toe en roer door.
  5. Mix er de eieren door en roer tot je een dik kneedbaar deeg hebt.
  6. Kneed het deeg enkele minuten tot het kokosmeel het vocht mooi heeft opgenomen. Voeg nu evt. wat extra kokosmeel toe als het deeg nog plakkerig is.
  7. Vorm het deeg in een platte ovale bol (of maak kleine broodjes)
  8. Leg het brood op de bakplaat en bak in 30 - 40 minuten gaar (kleine broodjes zijn eerder klaar natuurlijk). Zet evt. de oven tussentijds iets lager als de korst te donker wordt.
  9. Check of je brood gaar is met een tandstoker, wanneer deze droog uit het deeg komt is het brood gaar.
  10. Laat het brood goed afkoelen voor je het snijdt anders wordt het plakkerig.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/knapperig-gistbrood/