Gnocchi
 
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 2 groene bakbananen
  • 1 ei
  • 1 eetl. olijfolie of kokosolie
  • 1 à 2 eetl. kokosmeel of arrowrootpoeder
  • zout
Bereidingswijze
  1. Was de bakbananen goed en snijd de uiteinden er af.
  2. Kook de ongeschilde bakbananen ca. 20 min. in ruim water tot ze gaar zijn.
  3. Giet af en laat iets afkoelen.
  4. Pel de schil van de bakbananen en laat verder afkoelen.
  5. Gebruik een pureestamper of keukenmachine om de bakbananen te pureren.
  6. Meng het ei, snufje zout en olijf-/kokosolie door de puree.
  7. Voeg 1 eetlepel kokosmeel toe en kneed tot een glad deeg.
  8. Voeg extra kokosmeel toe als het deeg te plakkerig is.
  9. Verdeel het deeg in vier stukken en rol de stukken uit tot vingerdikke rollen
  10. Snijd reepjes van ca. 2 cm af en druk elk partje licht in met een vork (voor de echte gnocchi-vorm ;-) )
  11. Breng in een pan ca. 1,5 liter water met zout aan de kook.
  12. Kook de gnocchi in kleine porties in ca. 2 min. gaar.
  13. Haal de gekookte gnocchi’s met een schuimspaan uit het water en laat ze uitlekken op een schone theedoek of keukenpapier.
Notities
Tip: Het is ook erg lekker om de gnocchi na het koken nog even op te bakken in de koekenpan voor een lekker knapperig en bruin korstje.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/gnocchi/