Marshmallows
Auteur: Marjolijn
Personen: 24
- 150 gram aardbeien*, schoongemaakt (of ander zacht fruit naar keus)
- 175 ml kokoswater (of 150 ml water en 2 eetl. honing)
- 1 theel. vanille extract
- 2,5 eetlepel gelatinepoeder
- ½ eetlepel kokosmeel, gemalen tijgernoten of amandelmeel of bessenpoeder
- Breng in een kleine pan de volgende ingrediënten aan de kook: aardbeien, 100 ml kokoswater en vanille extract.
- Zet het vuur uit en pureer het fruit.
- Passeer de fruitpuree door een zeef om evt. kleine pitjes er uit te halen. Als het goed is heb je nu ongeveer 175 ml fruit'saus'.
- Gebruik een klein zeefje om 'meel' over de bodem van een bakvorm (ca. 12 x 16 cm) te verdelen. Zet de schaal voorzichtig aan de kant.
- Verhit de resterende 75 ml kokoswater in een kleine pan.
- Schep ondertussen de 2½ eetl. gelatine in een mengkom en giet hier al roerend het hete kokoswater bij.
- Zet een mixer klaar.
- Verwarm opnieuw het fruit en giet al mixend heel langzaam het fruit bij het gelatinemengsel.
- Klop ca. 5 tot 10 minuten tot je een wit-roze, lobbig en luchtig mengsel hebt (zie onderstaande foto).
- Schep het mengsel snel in de bepoederde bakvorm en strijk glad.
- Laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
- Snijd de marshmallows in de gewenste grootte.
- Wentel de marshmallows door wat resterend poeder uit de bodem van de bakvorm.
- Gekoeld bewaren.
* In plaats van vers fruit zou je evt. ook diepvriesfruit kunnen gebruiken.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/marshmallows/
3.4.3176