Marshmallows
 
 
Auteur:
Personen: 24
Ingrediënten
  • 150 gram aardbeien*, schoongemaakt (of ander zacht fruit naar keus)
  • 175 ml kokoswater (of 150 ml water en 2 eetl. honing)
  • 1 theel. vanille extract
  • 2,5 eetlepel gelatinepoeder
  • ½ eetlepel kokosmeel, gemalen tijgernoten of amandelmeel of bessenpoeder
Bereidingswijze
  1. Breng in een kleine pan de volgende ingrediënten aan de kook: aardbeien, 100 ml kokoswater en vanille extract.
  2. Zet het vuur uit en pureer het fruit.
  3. Passeer de fruitpuree door een zeef om evt. kleine pitjes er uit te halen. Als het goed is heb je nu ongeveer 175 ml fruit'saus'.
  4. Gebruik een klein zeefje om 'meel' over de bodem van een bakvorm (ca. 12 x 16 cm) te verdelen. Zet de schaal voorzichtig aan de kant.
  5. Verhit de resterende 75 ml kokoswater in een kleine pan.
  6. Schep ondertussen de 2½ eetl. gelatine in een mengkom en giet hier al roerend het hete kokoswater bij.
  7. Zet een mixer klaar.
  8. Verwarm opnieuw het fruit en giet al mixend heel langzaam het fruit bij het gelatinemengsel.
  9. Klop ca. 5 tot 10 minuten tot je een wit-roze, lobbig en luchtig mengsel hebt (zie onderstaande foto).
  10. Schep het mengsel snel in de bepoederde bakvorm en strijk glad.
  11. Laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
  12. Snijd de marshmallows in de gewenste grootte.
  13. Wentel de marshmallows door wat resterend poeder uit de bodem van de bakvorm.
  14. Gekoeld bewaren.
Notities
* In plaats van vers fruit zou je evt. ook diepvriesfruit kunnen gebruiken.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/marshmallows/