Pittige noedels
 
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 2 koolrabi’s
  • 2 rode uien
  • 1 eetlepel kokosolie
  • flink stuk gember
  • 3 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel molasse of Coconut Aminos
  • mespuntje kurkuma
  • bosuitje, in ringetjes
  • verse koriander, grof gehakt (optioneel)
  • keltisch zeezout en zwarte peper
Bereidingswijze
  1. Schil de koolrabi en snijd met een spiraalsnijder of mandoline in slierten. Pel de uien en snijd deze eveneens op de spiraalsnijder tot noedels. Verdeel de noedels over een bakplaat en leg er de kokosolie bij. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven. Haal na ca. 3 minuten de bakplaat uit de oven en roer de gesmolten kokosolie goed door de noedels. Schuif terug in de oven en bak ca. 10 - 15 minuten (evt. onderwijl nog een keer roeren) tot de sliertjes licht bruin zijn.
  3. Schil ondertussen de gember, knoflook en citroen (schil kun je bewaren voor andere recepten). Pureer in een hakmolentje gember, knoflook, citroen (let op dat en geen pitjes meer in zitten), molasse, kurkuma, peper en zout.
  4. Haal de bakplaat uit de oven en schenk de gemberdressing over de noedels, roer door. Zet terug in de oven en warm de noedels met de dressing nog vijf minuten op.
  5. Serveer de noedels met de verse koriander blaadjes en lente ui.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/pittige-noedels/