Puree van zomergroenten
 
 
Auteur:
Ingrediƫnten
  • 1 bloemkool of flinke stronk broccoli
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 1 takje verse tijm of 2 salie blaadjes (of een snufje gedroogde kruiden)
  • loof van 1 flinke koolrabi
  • 2 eetlepels olijfolie
  • evt. zout en peper
Bereidingswijze
  1. Maak de bloemkool schoon en snijd in stukken (wanneer je een biologische bloemkool gebruikt kun je ook gewoon de bladen van de bloemkool gebruiken)
  2. Breng in een grote pan de bloemkool, knoflook en kruiden in een klein laagje water aan de kook (de bloemkool hoeft niet helemaal onder te staan).
  3. Kook de bloemkool 7 minuten met de deksel op de pan.
  4. Was ondertussen de koolrabi-bladeren.
  5. Zet na de 7 minuten het vuur uit en leg de koolrabi-bladeren op de bloemkool.
  6. Doe de deksel terug op de pan en laat 2 minuten staan.
  7. Giet de bloemkool af en vang wat afgietvocht op om de puree evt. wat dunner te maken
  8. Pureer de bloemkool en koolrabi-bladeren met de staafmixer en voeg de olijfolie toe.
  9. Breng evt. op smaak met peper en zout.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/puree-van-zomergroenten/