Puree van zomergroenten
- 1 bloemkool of flinke stronk broccoli
- 2 teentjes knoflook, gepeld
- 1 takje verse tijm of 2 salie blaadjes (of een snufje gedroogde kruiden)
- loof van 1 flinke koolrabi
- 2 eetlepels olijfolie
- evt. zout en peper
- Maak de bloemkool schoon en snijd in stukken (wanneer je een biologische bloemkool gebruikt kun je ook gewoon de bladen van de bloemkool gebruiken)
- Breng in een grote pan de bloemkool, knoflook en kruiden in een klein laagje water aan de kook (de bloemkool hoeft niet helemaal onder te staan).
- Kook de bloemkool 7 minuten met de deksel op de pan.
- Was ondertussen de koolrabi-bladeren.
- Zet na de 7 minuten het vuur uit en leg de koolrabi-bladeren op de bloemkool.
- Doe de deksel terug op de pan en laat 2 minuten staan.
- Giet de bloemkool af en vang wat afgietvocht op om de puree evt. wat dunner te maken
- Pureer de bloemkool en koolrabi-bladeren met de staafmixer en voeg de olijfolie toe.
- Breng evt. op smaak met peper en zout.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/puree-van-zomergroenten/
3.3.3077