Paddenstoelenpaté
- 30 gram gedroogde paddenstoelen, bijvoorbeeld shiitake
- 150 gram verse oesterzwammen of andere paddenstoelen
- 1 middelgrote ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel roomboter/ghee of olijfolie
- 50 gram walnoten
- peper en zout naar smaak
- 3 verse salieblaadjes of een takje verse tijm (of gebruik een snufje gedroogde salie)
- Laat de gedroogde paddenstoelen ca. 15 minuten weken in een kommetje heet water.
- Maak de verse paddenstoelen schoon en scheur ze in grove stukken
- Pel en snipper de ui en knoflook
- Verwarm in een hapjes pan de roomboter met ui en knoflook en laat 10 minuten zachtjes smoren (uien niet bruin laten worden)
- Rooster ondertussen in een droge koekenpan de walnoten tot ze licht beginnen te geuren (let op dat ze niet aanbranden).
- Giet de gedroogde paddenstoelen af.
- Voeg de verse en de geweekte paddenstoelen toe aan de gesmoorde ui en laat deze enkele minuten garen op laag vuur.
- Schep het paddenstoelmengsel in een hakmolentje en voeg de geroosterde walnoten en de salie toe.
- Hak tot de gewenste substantie (glad of licht korrelig,net wat je voorkeur heeft).
- Breng de paté op smaak met peper en zout en schep in glazen potje.
- Zet de paté in de koelkast en laat de smaken minimaal enkele uren intrekken. Serveer koud.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/paddenstoelenpate/
3.3.3077