Paddenstoelenpaté
 
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 30 gram gedroogde paddenstoelen, bijvoorbeeld shiitake
  • 150 gram verse oesterzwammen of andere paddenstoelen
  • 1 middelgrote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel roomboter/ghee of olijfolie
  • 50 gram walnoten
  • peper en zout naar smaak
  • 3 verse salieblaadjes of een takje verse tijm (of gebruik een snufje gedroogde salie)
Bereidingswijze
  1. Laat de gedroogde paddenstoelen ca. 15 minuten weken in een kommetje heet water.
  2. Maak de verse paddenstoelen schoon en scheur ze in grove stukken
  3. Pel en snipper de ui en knoflook
  4. Verwarm in een hapjes pan de roomboter met ui en knoflook en laat 10 minuten zachtjes smoren (uien niet bruin laten worden)
  5. Rooster ondertussen in een droge koekenpan de walnoten tot ze licht beginnen te geuren (let op dat ze niet aanbranden).
  6. Giet de gedroogde paddenstoelen af.
  7. Voeg de verse en de geweekte paddenstoelen toe aan de gesmoorde ui en laat deze enkele minuten garen op laag vuur.
  8. Schep het paddenstoelmengsel in een hakmolentje en voeg de geroosterde walnoten en de salie toe.
  9. Hak tot de gewenste substantie (glad of licht korrelig,net wat je voorkeur heeft).
  10. Breng de paté op smaak met peper en zout en schep in glazen potje.
  11. Zet de paté in de koelkast en laat de smaken minimaal enkele uren intrekken. Serveer koud.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/paddenstoelenpate/