Tijgernotentaartjes
 
 
De romige citroenvulling is uitsluitend gezoet met appelpuree, mocht je heel erg van zoetigheid houden, dan adviseer ik ½ citroen te gebruiken in plaats van een hele of bijvoorbeeld alleen het sap of de rasp te gebruiken. Het recept voor de vulling is iets meer dan je nodig hebt voor de taartjes, maar het is ook zo lekker, daar heb je niet gauw te veel van ;-)
Auteur:
Personen: 4 - 5 stuks
Ingrediënten
Bodem
  • 4 eetl. tijgernotenmeel
  • 2 eetl. arrowroot
  • 2 eetl. kokosmeel
  • 2 eetl. kokosolie
  • 2 theel. gelatine of agar-agar
  • 2 eetl. heet water
Citroenroom
  • 2 eieren
  • 100 ml appelpuree, ongezoet (zelf gemaakt of gekocht)
  • 2 theel. arrowroot
  • sap en rasp van 1 kleine citroen
  • water (sap van citroen aanvullen met water tot je 100 ml hebt)
  • 1 theelepel vanille extract (of bijvoorbeeld zelfgemaakt extract)
Topping:
  • bosbessen of bramen, perzik, framboos, kruisbessen, aardbeien, kersen...
Bereidingswijze
Bodem
  1. Meng alle droge ingrediënten door elkaar en roer kokosolie er door.
  2. Roer tot een klonterig deeg en voeg het hete water toe.
  3. Kneed tot een glad deeg.
  4. Verdeel het deeg in 4 à 5 stukken en duw het deeg uit in muffinvormpjes bekleed met een papieren muffinvormpje.
  5. Laat de taartbodempjes opstijven in de koelkast
Citroenroom
  1. Verwarm in een kleine pan al roerend met een garde de ingrediënten voor de citroenroom tot de room dik begint te worden. De room hoeft niet te koken.
  2. Laat de room afkoelen
Taartjes
  1. Verdeel de citroenroom over de taartbodempjes en garneer met bosbessen (of ander fruit)
Notities
Door op de (onderstreepte) ingrediënten te klikken, kun je zien welke ik gebruik.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/tijgernotentaartjes/