Kipsalade [ei-vrij]
 
 
De saus lijkt qua substantie op mayonaise; heerlijk dik en romige, maar dan zonder eieren en helemaal AIP.
Auteur:
Ingrediƫnten
Kip
  • 250 gram kipfilet
  • 2 eetl. appelazijn
  • snufje zout
Kruidensaus
  • 2 eetl. baobabpoeder
  • 3 eetl. olijfolie
  • 3 eetl. water
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gram verse bieslook
  • 12 blaadjes verse munt
  • evt. peper en zeezout naar smaak
Bereidingswijze
  1. Breng een pan met water, de kipfilet, appelazijn en zout aan de kook en laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Zet het vuur uit en laat nog 10 - 15 minuten staan met de deksel op de pan tot de kip gaar is.
  2. Haal de kipfilet uit het water en laat afkoelen
  3. Pureer ondertussen alle ingrediƫnten voor de kruidensaus in een hakmolentje tot een gladde saus.
  4. Trek de kip uit elkaar met twee vorken tot dunne flinters of snijd de kip in stukjes.
  5. Meng de kipflinters door de saus en serveer met slablaadjes, witlofschuitjes, plakjes komkommer of bijvoorbeeld bakbanaancrackers*
Notities
* Bakbanaancrackers maak ik door het deeg van deze bakbanaan-pizzabodems (link) extra dun uit te strijken en knapperig te bakken in de oven.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/kipsalade/