Kokosbrood
 
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 50 gram geraspte kokos
  • 1 eetl. carobepoeder (of cacao)
  • 1 eetl. cacaopoeder
  • 1½ theelepel gelatinepoeder (of agar agar)
  • 2 eetlepels kokosmelk
  • ½ - 1 eetl. ahornsiroop of honing
  • 1 theel. vanille extract of enkele druppels sinaasappel extract (naar smaak)
  • 50 ml water
Bereidingswijze
  1. Meng in een kommetje kokosrasp met carobe, cacao en gelatine poeder
  2. Roer er de kokosmelk, ahornsiroop en vanille extract door
  3. Meet 50 ml kokend water af en meng goed door het kokosmengsel.
  4. Bekleed een bakplaat of grote snijplank met bakpapier en schep het kokosmengsel er op.
  5. Dek af met nog een laag bakpapier en gebruik een deegroller (of fles) om het kokosmengsel dun uit de rollen (ter dikte van kokosbrood; ca. 1½ - 2 mm)
  6. Laat opstijven in de koelkast tussen de vellen bakpapier.
  7. Knip met een schaar de kokosplakken in de gewenste grote.
  8. Bewaar het kokosbrood met het bakpapier er om heen, zodat de plakjes niet aan elkaar blijven kleven.
  9. Gekoeld enkele dagen houdbaar.
Notities
In plaats van cacao en carobe kun je natuurlijk ook alleen cacao of carobe gebruiken, of je kunt andere smaakmakers kiezen zoals lucuma, gevriesdroogde aardbeienpoeder, bietenpoeder, zwarte bessenpoeder (zie foto), inuline, etc.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/kokosbrood/