Kip met ingemaakte citroen en zoete aardappelrijst
 
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 2 kipfilets
  • ¼ ingemaakte citroen + 2 eetl. inmaakvocht
  • 3 à 4 middelgrote zoete aardappels
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetl. roomboter, palmolie of kokosolie
  • 1½ theel. komijn
  • 1½ theel. ras el hanout
  • enkele takjes verse koriander en verse muntblaadjes, grof gehakt
  • 3 eetlepels granaatappelpitjes of echte verse dadels in kleine stukjes (optioneel)
Bereidingswijze
  1. Leg de kipfilets in een pan en vul de pan met water tot de kip net onder staat.
  2. Voeg de 2 eetl. van het inmaakvocht van de citroenen toe.
  3. Breng het water met de kip aan de kook en zet het vuur zacht, laat 5 minuten doorkoken.
  4. Zet het vuur uit en laat de kip 10 minuten verder garen en haal dan de kip uit het kookvocht.
  5. Schil ondertussen de zoete aardappels en snijd ze in grove stukken.
  6. Pel en snipper de uien. Pel de knoflook. Hak de citroen fijn.
  7. Hak in de keukenmachine (of hakmolentje) de zoete aardappel samen met de knoflook tot 'rijst'-korrels.
  8. Verwarm een hapjespan met het vet en de ui. Laat de ui ca. 10 minuten zachtjes garen.
  9. Zet het vuur hoog en voeg komijn, ras el hanout en zoet aardappelrijst toe.
  10. Roerbak enkele minuten tot de zoete aardappel gaar begint te worden.
  11. Voeg de granaatappelpitjes, citroen en verse kruiden toe.
  12. Snijd de kip in plakjes en serveer op de gekruide 'rijst'
  13. Serveer met frisse salades.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/zoete-aardappelrijst-met-ingemaakte-citroen/