Ingemaakte citroenen
 
 
Na het fermenteren en openen zijn de citroenen ca. 6 maanden houdbaar in de koelkast.
Auteur:
Ingrediënten
  • 5 citroenen (onbespoten en onbehandeld)
  • 5 à 6 volle eetlepels grof zeezout (geen geraffineerd zout gebruiken)
  • Gesteriliseerde glazen pot waar je citroenen precies (krap) inpassen
Bereidingswijze
  1. Was de citroenen
  2. Snijd vier van de citroenen kruislings in tot bijna onderaan, maar zorg er voor dat de citroen door het puntje nog bij elkaar gehouden wordt.
  3. Schep de ingesneden citroenen vol met zout en duw ze stevig aan in de pot tot ze klem zitten.
  4. Bestrooi de citroenen met de rest van het zout.
  5. Pers de overgebleven citroen uit en giet het sap over de citroenen.
  6. Vul indien nodig aan met water tot de citroenen volledig onder het vocht staan.
  7. Sluit de pot goed af en laat min 4 weken op kamertemperatuur fermenteren.
  8. De citroenen zijn nu klaar voor gebruik (gebruik met of zonder pekelvocht).
Notities
Voor dit recept ben ik geïnspireerd door recepten van Jamie Oliver en Annabel Langbein. Ik heb geen kruiden en specerijen toegevoegd omdat ik die liever per gerecht wil kunnen bepalen.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/ingemaakte-citroenen/