Custard
 
 
Auteur:
Personen: 6
Ingrediënten
Bereidingswijze
  1. Pureer de mango met een staafmixer of blender tot een gladde saus.
  2. Giet de mangosaus in een pan en voeg kokosmelk, water, gelatine en vanille toe. Roer door en laat één minuut staan.
  3. Breng het mengsel al roerend aan de kook en haal van het vuur.
  4. Laat afkoelen en daarna enkele uren opstijven in de koelkast.
  5. Snijd de cassavewortel over de lengte doormidden en verwijder het dunne touwige gedeelte in het midden. Snijd de cassave verder in stukken en kook in ca. 25 - 30 minuten gaar in een pan met ruim water. Giet de cassave goed af en laat enkele minuten zonder deksel uitdampen. Pureer in een keukenmachine of blender de nog warme cassave met kokosolie, kaneel, vanille en zout. Er ontstaat nu een dik plakkerig deeg. Laat het deeg volledig afkoelen (duurt best lang).
  6. Zodra het deeg is afgekoeld is het een stuk minder plakkerig. Mocht het toch nog iets te plakkerig zijn, voeg dan een klein beetje kokosmeel toe. Duw het deeg uit tussen twee vellen bakpapier. Rol het verder uit met een deegroller tot een dunne plak van ca. 0,5 cm dikte. Snijd met een mes voorzichtig de rechthoeken voor de tompouce in de gewenste grootte.
  7. Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg het deeg op een bakplaat (zonder het bovenste bakpapiertje). Bak het deeg in de voorverwarmde oven voor 15 minuten. Haal het deeg uit de oven en draai het om op de bakplaat. Plaats terug in de oven en bak nog ca. 5 - 10 minuten tot het deeg de gewenste stevigheid heeft (dit deeg kan lekker knapperig gebakken worden, maar blijft helaas maar een paar uur knapperig). Laat afkoelen.
  8. Tompouce bouwen:
  9. Klop de custard luchtig en los met een mixer en gebruik een lepel of spuitzak om een laag custard over het deeg te verdelen. Bouw de tompouce op uit een laagje deeg, laagje custard en dek af met een plakje korstdeeg.
  10. Voor de glazuurlaag pureer je fruit naar keus (zie aantekening boven recept), ik heb verse bramen gebruikt.
Recipe by Oerspronkelijk at https://www.oerspronkelijk.nl/tompouce-paleo-aip/